3 maart 2023

Britse bases redden hond van de kliffen van Zapalo

De SBA-politie heeft bevestigd dat een hond die afgelopen zaterdag van de kliffen in het Zapalo-gebied is gered, nu is overgedragen aan Hope for Homeless, een in Nicosia gevestigde hondenwelzijnsorganisatie.

https://fb.watch/j0gQMiI27r/

Een gezamenlijke operatie van een dag tussen de politie en de brandweer van Defensie werd gelanceerd nadat de gestrande hond door een wandelaar was gezien op de rand van de kliffen.

 

Met een duidelijke bedreiging voor het leven van het dier, legde politie-inspecteur Lakis Hadjichristodoulou uit hoe de reddingsmissie verliep.

Hij zei: “De hond was niet te zien, maar haar gehuil was te horen, dus belden we de SBA Police Marine Unit om de exacte locatie van de hond te vinden.”

Terwijl de helikopterbemanning van RAF Akrotiri stand-by stond, klom het personeel van de brandweer van Defensie met behulp van touwen de klif op om de duidelijk trillende hond te bereiken.

DFR Area Manager, Jim Gray, die zijn Episkopi-team de redding zag uitvoeren, zei: “Dit was een zeer uitdagende situatie als gevolg van de locatie van de hond, maar gelukkig zijn we getraind voor dit soort situaties en we zijn blij dat het verhaal nu een happy end heeft.”

Nadat Neophytos Neophytou, een lid van de Cyprus Animal Party, vers voedsel en water had gekregen op het politiebureau van de SBA in Akrotiri en zonder dat er een eigenaar in zicht was, haalde hij de hond op en droeg haar over aan ‘Hope for Homeless’.

 

Neophytou sprak woensdag op het station en sprak snel zijn dankbaarheid uit aan de basissen.

Hij zei: “Een grote dank aan de autoriteiten van de Britse bases, de SBA-politie, de marine-eenheid en de defensiebrandredding, voor hun bovenmenselijke inspanningen en het riskeren van hun eigen leven om deze ziel te redden.

“Het gelukkige teefje zal worden geadopteerd door Hope for Homeless, die voor altijd een liefdevol thuis voor haar zal vinden.”

Steun Hope for Homeless