31 maart 2023

NOODKREET

Wij nemen het initiatief om contact met u op te nemen om u kennis te laten maken met de opvang “Hope for Homeless”.

Wij zijn een groep vrijwilligers, met een enorme liefde voor de “zwakste” en meest weerloze mensen, de dieren.

Wij willen u graag informeren over de redenen waarom wij de opvang “Hope for Homeless” hebben opgericht en over onze doelstellingen:

  1. Het redden en beschermen van dieren, zwerfdieren en niet-zwerfdieren, en ons uiterste best doen om families te vinden die van hun houden en voor hun zorgen als onderdeel van hun eigen gezin.
  2. Geleidelijke uitbanning van het probleem van zwerfdieren en hun mishandeling en slecht behandelen, en verbetering van hun levensomstandigheden.
  3. Het creëren van een opvangcentrum voor zwerfdieren en mishandelde dieren.
  4. De verspreiding en aanmoediging van verantwoord dierbezit.

Onze opvang werkt alleen op vrijwillige basis en heeft geen winstoogmerk. Zo komen onze vrijwilligers, terwijl zij overdag aan het werk zijn, ’s middags en in het weekend naar de opvang om bij te dragen aan de inspanning door hun hokken schoon te maken, ze te voeden en ze de kostbare liefde en gezelschap te geven die zij zo hard nodig hebben.

Onze opvang bevindt zich in Agios Trimithias, Nicosia. De afgelopen jaren huurden wij de ruimte waar 60 honden, 15 katten en 2 ezels gehuisvest zijn. De eigenaar van het onroerend goed, van wie wij het bestaande pand huurden, betaalde zijn lening niet af, met als gevolg dat het onroerend goed nu eigendom is van de firma ALTAMIRA ASSET MANAGEMENT (CYPRUS) LIMITED.

Dit heeft ertoe geleid dat de opvang dringend moest worden verplaatst. Wij hebben een stukje land gekocht, met behulp van donaties, en met hulp van onze vrijwilligers hebben wij het stukje land weten af ​​te zetten.

Er is dringend geld nodig om de bouw van de opvang te voltooien en de kosten worden geschat op ongeveer € 120.000, op basis van de bouwkundige plannen. Anders zal ALTAMIRA ASSET op elk moment het eigendom opeisen en onze dieren laten inslapen. Van de donaties die wij ontvangen kopen wij bouwmaterialen, maar de donaties zijn niet voldoende om de opvang te helpen bouwen in de tijd die is gegeven voordat zij worden geëvacueerd. Dit project heeft zoveel mogelijk financiële steun nodig om ons in staat te stellen het project sneller af te ronden en tegelijkertijd de dieren die wij hebben te blijven huisvesten totdat ze hun permanente thuis en familie hebben gevonden.

Om bovenstaande redenen doen wij een universele oproep aan alle dierenliefhebbers om onze viervoeters te helpen met uw financiële steun. Zelfs de kleinste bijdrage kan helpen voorkomen dat onze dieren worden geëuthanaseerd.

Dieren hebben het recht om in veiligheid op deze aarde te leven en wij beschouwen het als onze plicht en doel om dit mogelijk te maken.

HELP ONS AUB om voor hun een veilige en mooie opvang te maken totdat wij ze hun permanente thuis vinden. Ook plaatsen wij alle informatie op onze facebookpagina als blijk van waardering en transparantie. Wij zouden het dus op prijs stellen als u ons laat weten of u wilt dat wij uw bijdrage openbaar plaatsen of anoniem wilt blijven. Voor sponsors met grote donaties plaatsen we een bord bij het asiel en vernoemen wij een hondenhok naar hun.

Wij hopen dat onze bovenstaande redenen u in staat zullen stellen de urgentie en het belang van de problemen waarmee wij worden geconfronteerd te begrijpen.

Wij verheugen ons op uw positieve en snelle reactie en danken u bij voorbaat.

Steun Hope for Homeless