Dit is Hope for Homeless

Wij, Nandia en Marios, zijn een getrouwd stel uit Cyprus en hebben ons leven gewijd aan de vierbenige engelen. Al jaren geleden, al vanaf 2014, namen wij mishandelde en achtergelaten honden in ons huis, net zo lang tot een organisatie een thuis voor ze kon vinden.

Bij toeval kwamen wij een dame tegen die 50 opgevangen honden had en wanhopig op zoek was naar een plek om ze te beschermen tegen het laten inslapen door de gemeente. Op weg naar mijn werk zag ik (Nandia) enkele stallen die te huur waren. Ik besprak het met de eigenaar, wij kwamen tot een overeenkomst en de dame was eindelijk in staat om de honden veilig te houden. Wij gingen er elke dag heen, ik hielp met schoonmaken, terwijl Marios bedden maakte voor de honden om comfortabeler te kunnen liggen. Een jaar later besloten wij om de resterende helft van het landgoed te huren en onze eigen opvang te creëren. Dat is toen ook gebeurd, Hope for Homeless Cyprus is toen uiteindelijk ontstaan!

Wij runnen de opvang nu 8 jaar en hebben ondertussen honderden honden gered. Wij, de eigenaren én de vrijwilligers, werden een grote familie, de familie van “Hope for Homeless Cyprus”. Wij hebben adopties in Cyprus, maar ook in Engeland, Schotland, België en Nederland. Onze familie is ook in Nederland gegroeid, waar wij nu een team hebben dat er alles aan doet om ons te helpen de beste huizen voor onze honden te vinden, zowel in Nederland als in België.

In tegenstelling tot veel anderen, is onze opvang financieel totaal afhankelijk van inkomsten van buitenaf zoals giften en donaties. Er is geen enkele financiële steun van gemeentelijke, provinciale of landelijke geldpotjes. Iedereen die verbonden is aan de familie van Hope for Homeless doet dit vrijwillig, vanuit liefde voor de honden, naast hun eigen privé, werk of studie. Dat maakt het lastig, maar ook weer heel waardevol.

2022 was het meest uitdagende jaar voor onze opvang. De eigenaar van het perceel kwam zijn betalingsverplichtingen aan de bank niet na, hierdoor heeft Altamira Asset Management Cyprus Ltd het perceel in beslaggenomen en heeft ons contract opgezegd. Daarmee dreigen onze honden weer op straat te komen staan.

Gelukkig hebben wij een nieuw perceel gevonden en dankzij de donaties van onze vrijwilligers, onze vrienden en volgers van Facebook en het publiek hebben wij het kunnen aankopen. Inmiddels is dit stukje land omheind en kan het bebouwd worden. Daarvoor hebben wij opnieuw jullie financiële steun nodig om ons nieuwe onderkomen te bouwen. De totale kosten van het project worden geraamd op € 120.000. Wij doen een beroep op de hele wereld, dierenliefhebbers, vrijwilligers, verzorgers van honden, op jullie allemaal die houden van het werk dat wij doen en wat wij nastreven om deze zielen te helpen. Wij willen niet dat zij voor de tweede keer op straat komen te staan.

Zoals wij hierboven al vertelde bestaat onze familie voor een heel groot deel uit vrijwilligers. Zonder hun zouden wij de opvang nooit hebben kunnen runnen. Onze vrijwilligers zijn een speciaal “ras” en wij zijn iedere keer weer dankbaar voor hun inzet en hulp.

Kom in contact

Wil jij meer informatie ontvangen?
Laat het ons weten!

Steun Hope for Homeless